Fretalop - brouwen bij Graal

Lees hier alles over het Fretalopbier - gelanceerd op 15 juni 2007
Introductie - algemene informatie.
Geschiedenis van Fretalop.
Brouwen van Fretalopbier.
Brouwen van Fretalopbier bij de Graal.
Lancering van Fretalop bier.

 
Het eerste brouwsel van Fretalop
Onze dierbare bierproevers-club bestaat bijna 10 jaar en dit gaat natuurlijk samengaan met verschillende speciale feestevenementen. En van deze feestelijkheden is het laten brouwen van een eigen origineel bier bij een vakkundige kleine amateur-brouwer. Dit bier werd door ons bestuur genoemd naar Fretalop.

Maar waar hebben wij ons eerste brouwsel op grotere schaal laten maken?
Lees er alles over op deze pagina.

Foto's van brouwerij de Graal:
Brouwen bij de Graal
Op aanraden van Marc van Brouwerij de B's zijn we ten rade geweest bij brouwerij de Graal. Een brouwerij die ons als bierlieffhebbers natuurlijk als muziek in de oren klonk. Een brouwerij waar we met plezier mee in zee gingen.

In maart kregen we telefoon van Marc De Bondt dat alles heel goed verliep en dat men binnen enkele weken het bier zou afvullen op fles. Met het bestuur beslisten we om ons bier op de kaart te zetten van onze bierdag. Tot het noodlot begin april toesloeg. We kregen opnieuw telefoon van Marc met de melding dat hij slecht nieuws had. Het bier was namelijk mislukt door een menselijke fout tijdens het bottelen. Adieu bierdag.

De brouwer zou onmiddellijk met een nieuw brouwsel beginnen en dit tegen eind augustus ten laatste aan ons aanbieden. De tweede poging was duidelijk wel goed. Wat was er ook al weer van die ezel en de steen? Eind mei kregen we van de brouwer een telefoontje dat het bier klaar was en dat we het mochten afhalen.

Bij deze danken wij Brouwerij de Graal voor hun goede service. Wij hopen dat we nog vl mogen bestellen bij jullie. Want alhoewel de tegenslag zijn we zeer tevreden over het bier (Ja we konden het niet laten om al eventjes te proeven) en ook de manier, waarop het probleem is gemeld en aangepakt door jullie, verdient een pluim.