Verslag

Datum: 2006-02-10
Evenement: Bieren en Romantiek

 
Verslag
Bieren en romantiek

Op zaterdag 11 februari laatstleden hielden de objectieve kaaischuimers in Temse hun eerste evenement van 2006. Het ging hier om een heuse bierproefdag met als thema bieren en romantiek en uw reporter van dienst, Frank, was er bij.

Badend in een gezellig licht werd al zeer vlug duidelijk dat deze avond een schot in de roos ging worden, een roos met zijn voetjes in het bier dan wel te verstaan ! Na het prachtige inleidend woordje van voorzitter Franky waarin de drie nieuwe bestuursleden en de splinternieuwe website van de kaaischuimers gepromoot werd, ging de volle aandacht uit naar Gerben die een 5 delig verhaal geschreven had. Een verhaal doorspekt met subtiele (en minder subtiele) bierverwijzingen, met natuurlijk een vleugje romantiek gaande van Pa gijs en zijn beeldschone blonde dochter genaamd Magriet tot het goddelijke einde genaamd La Divine. Dit verhaal bevatte op tijd en stond een kleine pauze waarin een biertje dat in het verhaal zat geproefd werd in de originele cupido glazen die Frank Dc met veel liefde voor de club was gaan ophalen. We twijfelen er niet aan dat hij onder de weg wel een lekker glaasje met veel liefde zal geconsumeerd hebben ! Terug naar het verhaal, het verhaal dat ons Magriet, een blond biertje van brouwerij het Anker, als opener van de avond bracht. Ingeleid door Franky, die ons tijdens het opdienen enige interessante informatie bracht over het bier, en ook nog het romantisch proefsysteem inleidde, werd het eerste blondje van de avond geproefd en beschreven door de leden. Het ging hier echter niet om de alledaagse beschrijving zoals we deze reeds jaren kennen, maar om een romantische beschrijving, een beschrijving doorspekt met zwoele lippen, bananen en andere vreemdsoortge romantische elementen die voor menige lach en discussie zorgden. Tenslotte werden onder luid applaus de meeste beschrijvingen voorgelezen voor de gehele groep, De meeste, want bij een klein groepje was de passie zo groot dat ze van miserie geen beschrijving op papier kregen. Het is hen vergeven bij dit eerste biertje!

En terwijl de kaarsjes op de tafels rustig verder passioneel aan het branden waren, kwam de passie bij de verteller van de avond nog meer oplaaien met het tweede deel van het verhaal. Het verhaal dat ons bracht tot aan de Troubadour, de blonde Troubadour die menig vrouwenhart sneller deed slaan en onze glazen al gauw deed vullen met vreugde. Dit alles was trouwens schitterend begeleid door een rustig muziekje van onze huistroubadour van dienst, Benjamin. Natuurlijk was hier ook weer een vakkundige inleiding door onze voorzitter Franky aanwezig. Bij dit tweede biertje kwam de passie bij de leden duidelijk nog meer opwaaien, want de bananen waren alomtegenwoordig in hun poŽtische beschrijvingen. De sfeer van de avond was gezet, zo veel was duidelijk!

Na het derde deel van het verhaal en de inleiding van het derde biertje van onze voorzitter kwam de Stoute Bie op ons af, en als een verradelijke zwarte overwelmde ze de gehele zaal met verdeelde meningen. Want deze stout had duidelijk duistere en zoete kantjes ! Net als onze plantjes, want achteraf bleken een aantal van onze decoratieve rozen niet meer in een ordinair jupilerretje te staan, maar begonnen deze wortel te schieten in een iets meer duister vocht ! De beschrijvingen logen er dan ook niet om dat deze Stoute Bie mischien wel iets te ondeugend was geweest!

Het vierde deel van het verhaal kwam daarna alweer op ons af, en dit keer leerden we de herberg Het Zinnebier kennen terwijl het verhaal langzaam maar zeker naar haar absolute hoogtepunt groeide. Tijd voor Het Zinnebier hierna, een bier dat een welkome afwisseling bracht voor velen na de Stoute Bie, want met haar meesterlijke blonde uiterlijk wist zij velen te verleiden ! Na de inleiding van onze voorzitter, en onder de lichte invloed van de vorige biertjes vloeide er dan ook weer de meest romantische beschrijvingen uit de pennen van onze leden die ondertussen al echte experts waren geworden in de bananologie en andere merkwaardige romantische wetenschappen.

Tenslotte kwam de climax van de avond er aan. Het verhaal bracht ons naar het goddelijke, dat verdedigd werd door "de pik van Pa Gijs", maar het wachten waard was, want dit amberkleurigbiertje van 9,5% was een pittige afsluiter voor onze proefavond. Onze voorzitter had bij deze "La Divine" echter meer te zeggen dan alleen maar een inleiding over het bier, want nu kreeg hij voorwaar ook nog de allures van de kerstman en begon hij cadeautjes uit te delen aan onze leden! Ieder lid kreeg een Cupido glas mee naar huis, en de vrouwelijke leden mochten ook een al dan niet nuchtere roos meenemen. De verzameling van beschrijvingen die uit de pennen van onze leden vloeiden waren dan ook bijna niet meer bij te houden ! Veel leesgenot, en hopelijk tot op een volgende proefdag.

Frank Vs - webmaster kaaischuimers
Foto's en afbeeldingen :