Verslag

Datum: 2007-10-13
Evenement: Bieretentje 2007

 
Verslag
Naar jaarlijkse traditie was er in 2007 ook ons jaarlijks etentje. En zoals steeds was het ook dit jaar een smulfestijn om nooit te vergeten, eentje die alle vorige edities oversteeg. De traiteur van dienst, Guido Nuyts, die ons al jaren bediend verdiend dit jaar dan ook een nog dikkere pluim. Of zouden we hem toch maar een speciaal biertje aanraden?

Hij bracht ons een dit jaar een prachtige menu die begon met een roomsoepje van knolselder, jonge wortel en lente ui met saison d’erpe-mere erbij. Diezelfde saison d’erpe-mere hadden we reeds daarvoor genuttigd als sprankelende aperitief om de avond te lanceren. En het soepje sloot met zijn smaak daar eindeloos goed bij aan.

Het volgende gerecht was het haasje van zeebaars met een bedje van jonge spinazie, gemarineerde tomaat en courgette, samen met zachte kerriesaus en risotto. Dit onderdeel kwam op tafel samen met onze eigen fretalop.

Bij dit bier hoeft natuurlijk geen uitleg meer. Ons eigen bier is niet alleen zeer goed om te drinken maar was ook nog super lekker in deze heerlijke maaltijd. Ik heb het gevoel dat wij nog veel meer van die brouwsels gaan moeten maken in de toekomst. Vis en draken gaan duidelijk samen.

Als derde onderdeel van de avond stond er het hoofdgerecht op de menu. Dit hoofdgerecht was een ware feestmaaltijd voor onze leden. Het malse everzwijnfilet dat op onze borden kwam zij aan zij met het heerlijke kaneelappeltje gevuld met veenbessen en gebakken witloof was daadwerkelijk overheerlijk. En alsof dat alle nog niet genoeg was om een hele zaal in vervoering te brengen lagen daar nog eens heerlijke minikroketjes bij en werd dit alles opgediend met het herfstbier van brouwerij het anker. Nee, niet het winterbier zoals eerst was aangekondigd, want toen onze voorzitter om het bier reed naar Mechelen bleek het winterbier nog niet helemaal klaar. Echter, niet getreurd want met dit herfstbier zijn we niet minder verrassend uitgekomen. In tegendeel, dit bier paste zelfs nog beter, zoniet perfect met zijn heerlijke kruidige toets bij ons zwijntje op het bord. Mijn geluk kon dan ook niet op toen er nog een 2de keer werd rondgegaan met al deze heerlijke hapjes.

Pfffff, even uitblazen want na zo’n maaltijd moeten de meeste normale mensen bekomen. Dat was echter zonder onze traiteur gerekend. Want die had nog een dessertbord meegebracht dat wederom smolt in de mond. En hoewel velen van ons niet altijd fan zijn van een lambic/woudvruchten van br. Timmermans kan niemand ontkennen dat dit bier perfect paste bij dit laatste gerecht. Ik krijg een plotse aanval van zin in nog zo’n nagerechtje tijdens het terugdenken. Spijtig genoeg is hier geen traiteur in de buurt.

Ja, het eten was op hierna, maar de drank nog lang niet. Want een tasje koffie en thee werd ook nog aangeboden aan alle leden om dit etentje op het gemakje te laten verteren. Al had dit natuurlijk evengoed gekund met een biertje. Een advies die een aantal kaaischuimers zich niet lieten ontgaan.

Omwille van het 10 jarig bestaan van de kaaischuimers was de drank bij het eten trouwens gratis voor de leden. Deze avond was dan ook super geslaagd. Ik kijk nu al uit naar het volgende etentje en hoop iedereen dan terug te zien smullen van alle lekkernijen. En dat we Bourgondiërs zijn in onze club, dat is na dit etentje wel bewezen denk ik. Alle ingrediënten voor een geslaagde kaaischuimeravond waren weer aanwezig. En zo zal ook deze avond in de geschiedenis verdwijnen. Al moet ik toegeven dat de speech van onze voorzitter ook zeer memorabel was. Hij sloeg er niet in om één naam te onthouden. Maar de naam van een bier dat niemand zich herinnert dat wist hij direct. Het is duidelijk dat zijn prioriteiten op de juiste plaats zitten.

Het enige dat mij nog rest tijdens het schrijven is iedereen aan te raden om nog na te genieten van de foto’s. Ik hoop jullie allen terug te zien op een volgende kaaischuimeravond!

(Frank Van Steenberghe)
Foto's en afbeeldingen :