Verslag

Datum: 2006-10-14
Evenement: Bieretentje 2006

 
Verslag
Op Zaterdag 14 oktober 2006 hebben de kaaischuimers weer verzamelen geblazen voor n van hun niet te missen jaarlijkse evenementen. Deze keer was het jaarlijkse heerljk bieretentje aan de beurt. Om 19.30 zijn we dan ook ingeleid met een glaasje Kriek van Girardin om een onvergeetbare avond te beginnen.

We zijn begonnen met een Venkelsoepje afgewerkt met een vleugje room en jonge preisnippers, op smaak gebracht met Watous Witbier. Een heerlijke opener die opgediend werd op onze prachtig gedekte tafels en op sfeer gebracht met de juiste sfeerverlichting. De sfeer was onmiddellijk gezet voor de hele avond.

Daarna was het tijd voor een Haasje van Schelvis op een bedje van tuingroentjes, mousselinesaus en Parmezaanpuree, met Vicaris Tripel. Wederom is bewezen dat de vicaris een echt top bier is. Niemand die het er over oneens was. Dit was zowat het lekkerste bier van de avond, en het eten paste er schitterend bij. Om onze maag even te laten bekomen heeft onze voorzitter na dit heerlijk gerecht onze kalender voor volgend jaar reeds toegelicht en tegelijkertijd al eens een terugblik op het jaar gehouden. Het was zeer aangenaam om onze tijdloze romantische bierbeschrijvingen nog eens terug te horen. Menig persoon moest er wederom om lachen.

Dan was het tijd om terug te eten. Tijd voor Lamfilet met peterselie, gevuld tomaatje, fijne boontjes met Serrano, graanmosterdsausje en gratin aardappeltjes en een sausje op basis van St. Idesbald dubbel. De St Idesbald dubbel, door velen gesmaakt als een goed biertje bij het eten. Maar meer ook niet. Het was lekker, had een duidelijk huyghe tintje, maar miste nog iets dat we bij sommige duistere biertjes al gewoon zijn geworden. Maarja, smaken verschillen, misschien is dit wel uw lievelingsbier.

Genoeg gepraat over dit duistere geval. Het volgende gerecht drong zich alweer op, een heerlijk dessert bord met bavarois, ijs, chocoladesaus en de perfect bijpassende boscoulis van het anker. En van de beste fruitbieren van belge naar mijn persoonlijke mening. Geen doordrinker, maar een genieter om op je gemak een enkel glaasje van te drinken. En om af te sluiten was er dan ook nog koffie of thee. Maar afsluiten, daar waren we nog lang niet aan gekomen. Want als de sfeer goed is, dan blijft het volk hangen. En dat is bewezen tijdens het vele napraten en nagenieten van onze biertjes van de avond. Iedereen was blij als om 4.15 de deuren gesloten werden. Alweer een schitterend geslaagd kaaischuimer evenement!

Op naar de volgende avond,

(Frank Vs - Webmaster kaaischuimers.be)
Foto's en afbeeldingen :