Verslag

Datum: 2007-02-09
Evenement: De Keukelaire in het JOC

 
Verslag
Niet met een beetje, maar met zeer véél vertraging begin ik uiteindelijk aan het verslag van onze bierproefavond in februari. Maar goed dat kan maar een ding willen zeggen, en dat is dat ik lang heb nagenoten van deze schitterende dag.

We hebben weer een fantastische avond gehad met als gastspreker een zeer wel gekende Gentse professor. Deze De Keukelaire kwam ons in vele geuren en kleuren vertellen waarom we nu wel of niet bier zouden moeten drinken. Het was een aangepaste avond die zowel kenners als niet kenners kon bekoren. Misschien een tikje lang. Maar ik denk dat niemand er spijt van heeft gehad dat ze zijn geweest.

Natuurlijk is een avondje kaaischuimeren ook nooit droog. En dat was deze avond niet anders, met 5 aangepaste kazen en 5 unieke bieren! Een kleine opsomming van deze bieren kan in dit verslagje dan ook niet ontbreken:
- (eigen proefbrouwsel) naam word vrijgegeven rond september (M. De Bondt - Br de b's - Dendermonde)
- Lieven Blond (M. De Bondt - Br de b's - Dendermonde)
- Marc 50 jaar met champinoise gist (M. De Bondt - Br de b's - Dendermonde)
- Alvinne Bruin (Alvinne)
- Pilaarbijter

Tevens was er nog menige andere drank aanwezig zoals: gaspar, t'zelfde, ... en ook was er een portie brood voorzien voor iedereen. Wat kan een proever nog meer wensen?

Juist, u hoort het al, als u er niet bij was heeft u wat gemist!

Maar geen paniek, binnenkort is ons volgende evenement daar. Wij hopen jullie allen daar te mogen terugzien of ontmoeten!

Foto's en afbeeldingen :