Verslag

Datum: 2007-04-29
Evenement: Bier Opendeurdag (mini bierfestival)

 
Verslag
28 April 2007, een dag on niet vlug te vergeten, een kaaischuimer dag. De eerste versie van ons vernieuwde bierfestival ging door. En dat het goed was, dat hebben we geweten. Om 8.00 smorgens was het bestuur al in de weer met alles klaar te zetten. Een frigo voor de barbecue, tafels, stoelen, drukwerk, een triporteur, ... je kan je niet voorstellen wat allemaal aangevoerd en klaargezet moet worden op zo'n voormiddag. Maar alles was op tijd klaar, en om 1 uur mochten we onze eerste bezoekers dan ook reeds verwelkomen. De pers en 2 engelse bierfestival bezoekers die de kaart kwamen overlopen. De eerste bezoekers zagen er tevreden uit, en dat is ook zo gebleven voor de rest van der dag. Net als alle andere bezoekers trouwens.

Na een rustige eerste paar uurtjes begon de drukte op ons buitenterras langzaam maar zeker merkbaar te worden. Alles zat vol, extra tafels werden naar buiten gezet en de bakken en flesjes bier liepen leeg in menig keelgat. Een beetje later kon de eerste hongerige dan ook niet weerstaan aan de geur van de heerlijke barbecue die door ons aller Dirksken van de club is gedaan. Het eetfestijn was dan ook begonnen. En zo kwam de warme avond gezellig op ons af op het terras van het rozenhof. De ene kwam toe de andere vertrok, en iedereen zag dat het goed was.

En als je na een lange dag denkt dat het even rustig word, dan ben je fout. Want dan komt daar plotseling een hele groep muzikanten toe die net hun optreden gedaan hadden. Met andere woorden, de dorstigen moesten wederom gelaafd worden, en de barbecue mocht nog even doorbranden ... tot na een lange dag en nacht onze barbecue uitverkocht was ... Jawel mensen, er was geen stukje vlees meer te vinden. De laatste biertjes werden uitgeschonken rond 2.30 snachts, maar dan was het welletjes geweest. Het bestuur was moe, een aantal bieren zelfs uitverkocht. De rest van de bieren in voorraad was ook al fors gedaald. Met andere woorden, de moment om te zeggen dat het einde van ons festival genaderd was.

Het was een succesvol festival en een lange dag, maar we hebben er van genoten. En we hopen iedereen weer terug te zien op ons volgende evenement!

met bierige groeten ... uw reporter,
Frank Van Steenberghe
Foto's en afbeeldingen :