Verslag

Datum: 2007-06-15
Evenement: Lancering van het Fretalopbier

 
Verslag
Op 15 juni in de avond, was het zo ver ...

De kaaischuimers lanceerden hun Fretalop - blond bier. We zijn onze avond begonnen met een prachtige speech van de voorzitter die iedereen aan zijn lippen gekluisterd hield. Maar hij mocht meer doen. Hij mocht beginnen met cadeautjes uit te delen. Een grote fles voor onze transporteur, een paar bakken voor onze brouwer ... We zijn vrijgevig geweest voor alle genodigden die komen opdagen zijn. Ja, u hoort mijn nuance ... voor zij die komen opdagen zijn, want het bestuur van zythos, de jeugdraad van Temse en de cultuurraad stuurden hun kat. Wel, zij hadden ongelijk. En dat kan alleen al bevestigd worden door onze burgemeester van Temse, Luc De Rijck, Die als 2de spreker het verhaal mocht verderzetten met de uitleg over fretalop. Maar hij ging verder, hij legde de hele historiek van wat er met het verhaal is gedaan uit. Het ging over feesten in lang vervlogen tijden tot de historische achtergrond van de draak. Tot zelfs een lofwoordje aan onze club. En wij, ... wij zagen dat het goed was. Daarna mocht Benjamin Rys het woord nemen. Hij mocht uitleggen hoe het logo en ticket tot stand gekomen is. En hij deed het goed met zijn verhaaltje over de draak met bierbuik. Maar toen kwam de dorst opzetten. En samen met de geboortekaartjes van ons draakje, werden de glazen en het bier bedeeld. Een rondje op kosten van de kaaischuimers. De aanwezigen hadden het verdiend. En ondertussen werd ook de pers op hun wenken bediend met een persmap en fotosessie.

Terwijl de avond verder ging, proefden en keurden alle aanwezigen het bier. De lofzangen stegen omhoog. Laat het duidelijk zijn, onze draak is vurig en behaalde een schot in de roos. Ook het logo van Benjamin kreeg véél bijstand. Zelfs de pers zij volmondig dat het logo en het etiket schitterend zijn. Er is dan ook al een héél aantal bakjes verkocht. En voor wie er niet bij was ... voor aankopen van ons bier kan u altijd onze voorzitter contacteren.

Met draconische groet,

Frank Vs
webmaster www.kaaischuimers.be
p.s. Bent u nog niet voldaan na dit verslagje? Dan raad ik aan om de volgende pagina eens te bekijken: http://www.kaaischuimers.be/fretalop
 
Foto's en afbeeldingen :