Désiré

Troebele gouden tripel met prachtig uitgebalanceerde mout en hop smaken. Volmondig, licht prikkelend met een zeer subtiele zachte en licht fruitige geur. De smaak is gebalanceerd, kruidig met een gagel ondertoon. In de nasmaak komt een aangename hoppige-bitterheid door. De nasmaak vloeit mooi en lang uit. Afgetopt met een fijne wandklevende schuimkraag die traag verdwijnt.

Désiré Van Riet
Désiré Van Riet (1923-2005), de vader van Temses carnaval. In Temse werd Désiré in toenemende mate actief op diverse domeinen van het maatschappelijk leven. Hij werd een sleutelfiguur in verscheidene verenigingen en organisaties, wat de poort openzette naar de politiek. Hij was schepen van 1971 tot 1982, burgemeester van 1983 tot 1992, bekroond met de titel van ereburgemeester.

Toen Temse in 1977 fusioneerde met Tielrode, Steendorp en Elversele, was er enkel in de kerngemeente geen carnaval. Als schepen van Feestelijkheden nam Désiré het initiatief tot de oprichting van een overkoepelend comité, dat de organisatie van carnaval in de centrumgemeente zou behartigen. Dankzij zijn ondernemingszin, enthousiasme, doordrijvendheid en zijn positie in het maatschappelijk en politiek leven werd carnaval een ware successtory, bovenal gekenmerkt door een imponerende cavalcade, één van de grootste van Vlaanderen. Désiré ging de geschiedenis en de legende in als ‘de vader van Temses carnaval’. Vaak al schertsend bestempeld als ‘de laatste kaailoper van Temse’, is Désiré op de Wilfordkaai vereeuwigd in het monument ‘De tuysscher en de azijnzeker’ van Valeer Peirsman, de uitbeelding van de spotnamen van de Temsenaars. Naast hem zit Marcel Philippaert, de eerste officiële prinscarnaval van  Temse.

Het Désiré-bier is een blijvende hulde aan ‘de vader van Temses carnaval’, gouden burgemeester, medegrondlegger van het hedendaagse Temse, verantwoordelijk voor vele realisaties.  Carnaval is er één van.

Eigenschappen

Vol. % alc 7,2 %
Kleur 12 EBC
Bitterheid ? EBU
Type/stijl Speciaalbier
Brouwerij De Meester
Stand NR 2

* Onze lijst met bieren wordt zo snel mogelijk aangevuld als we de gegevens door krijgen van de brouwers. Pas op de dag van het festival zelf zal je hier alle bieren op kunnen lezen.

** Ben je brouwer en heb je interesse om op ons festival te staan? Stuur ons dan een berichtje om op ons festival te staan. Dan kunnen we je mee opnemen in de uitnodigingen. Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt waardoor we mogelijk niet alle geïnteresseerde brouwers kunnen uitnodigen.