Stanium Saison

Saison is een bierstijl die afkomstig is uit Henegouwen en Frans Vlaanderen. Deze bierstijl werd vroeger vooral gebrouwen in de grote boerderijen tijdens de kalme wintermaanden. Dit bier diende als dorstlesser tijdens de zomermaanden wanneer de oogst werd binnengehaald (tijdens het seizoen!), vandaar de naam. Een saison is normaal een fris, fruitig, kruidig biertje en niet te hoog in alcohol.

De Saison Stanium is sterk gehopt met zowel stevige Belgische hop als edele Duitse en Sloveense hoppen (triple hop). Zijn kruidigheid komt nagenoeg volledig vanuit de gist. Deze saison bevat nauwelijks restsuiker, dit is een gezond biertje enkel gebrouwen met topproducten, zonder smaakmakers!

Ingrediënten: diverse mouten, 3 hoppen, water, gist en koriander.

Eigenschappen

Vol. % alc 6 %
Kleur 12 EBC
Bitterheid 69 EBU
Type/stijl Saison, Speciaalbier
Brouwerij Stanium
Stand NR 3

* Onze lijst met bieren wordt zo snel mogelijk aangevuld als we de gegevens door krijgen van de brouwers. Pas op de dag van het festival zelf zal je hier alle bieren op kunnen lezen.

** Ben je brouwer en heb je interesse om op ons festival te staan? Stuur ons dan een berichtje om op ons festival te staan. Dan kunnen we je mee opnemen in de uitnodigingen. Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt waardoor we mogelijk niet alle geïnteresseerde brouwers kunnen uitnodigen.