Barleywine

Degustatiebier met een heel mooie smaakevolutie tijdens proeven, van fruitig naar kruidig, tikkeltje oosterse specerijen (kruidnagel, kaneel, dadels), nootjes in de achtergrond, leer, hout, na enige tijd een vleugje peper. Warme gloed achteraf waarbij de bitterheid de kruidigheid nog accentueert. Blend van twee brouwsels met gelijkaardig basisrecept, bestaande uit pilsmout, pale-alemout (36%), aangevuld met kleinere hoeveelheid amber- en caramelmout. 100% Europese hopsoorten van Belgische aanplant, waaronder Hallertau blanc voor een fruitig aroma. Kruiden: koriander, zoete en bittere appelsienschil. Levend bier met complexe smaakervaring en potentieel voor evolutie op fles. Beperkte oplage (EBC 27, EBU 38).

Eigenschappen

Vol. % alc 9,5 %
Kleur 27 EBC
Bitterheid 38 EBU
Type/stijl Speciaalbier, Amber, Barleywine
Brouwerij Brouwkeet Living Brews
Stand NR 9

* Onze lijst met bieren wordt zo snel mogelijk aangevuld als we de gegevens door krijgen van de brouwers. Pas op de dag van het festival zelf zal je hier alle bieren op kunnen lezen.

** Ben je brouwer en heb je interesse om op ons festival te staan? Stuur ons dan een berichtje om op ons festival te staan. Dan kunnen we je mee opnemen in de uitnodigingen. Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt waardoor we mogelijk niet alle geïnteresseerde brouwers kunnen uitnodigen.