Hoe werkt het?

Een standaard consumptie is een proefglaasje van 10 cl. Voor dit glas betaalt u een waarborg die u terug krijgt bij het inleveren van het glas aan de kassa. Per standaard consumptie betaalt u 1 jeton. U gaat met uw jeton en glas naar een standhouder en krijgt daar een gevuld en gewassen glaasje in de ruil voor uw leeg proefglas en een jeton.

De toegang tot het festival (zonder consumptie) is gratis.

PRIJZEN 2024

1 jeton = 1,80 euro
1 glas = 3 euro (waarborg)
1 startpakket (6 jetons + 1 glas + boekje met alle bieren) = 15 euro
toiletten = GRATIS

WEDSTRIJD

Er is een wedstrijd waar iedereen vrij aan kan deelnemen verbonden aan het festival. Deelnemen doe je door je top-3 aan bier in te vullen samen met je adres en naam. Uit alle ingevulde formulieren word 1 winnaar gekozen van een bierpakket.

Op basis van de ingevulde formulieren wordt ook het beste bier van het bierfestival gekozen. De brouwer die deze wint mag zich aan een ere-prijs verwachten.

HIER kan je de link vinden naar het wedstrijdformulier.

BIEREN

De bieren kan u terugvinden op onze bierkaart. (binnenkort online te raadplegen)

WAT betekent EBC/EBU op de bierkaart?

EBC = De kleur van mout en bier wordt aangegeven met een getal. Door de absorptie van licht van een bepaalde golflengte, namelijk 430 nm, in een bierstaal te meten kan men dit getal bekomen. 1EBC = 1ml jodium per 100ml. EBC is de afkorting van de Europese Brouwers Conventie, die deze kleureenheden heeft vastgelegd. Hoe hoger de EBC waarde, hoe donkerder het bier. De EBC waardes op onze bierkaart zijn niet altijd gemeten. Soms zijn dit schattingen.

EBU = Staat voor European Bitterness Units. (EBU = IBU = International Bitterness Units). Dit cijfer geeft aan hoeveel bitterheid er in een bier aanwezig is. De IBU/EBU waarde kan variëren van 0 tot zelfs 1000, maar eens boven een waarde van om en bij de 75 is het moeilijker om de juiste bitterheid vast te stellen en kan je er dus zeker van uit gaan dat dit bier zeer hoppig zal smaken. Bieren als IPA’s staan bekend om hun bitterheid en hebben meestal een IBU/EBU van 60 en hoger. Volgende waardes kan je meestal hanteren om te bepalen of je bier al dan niet hoppig is.

5 – 20 = Zwak bitter
20 – 30 = Licht bitter
30 – 45 = Bitter
45 – 60 = Sterk bitter
> 60 = Zeer bitter