Brixius Whisky Barrel EXTRA Aged

Donker Speciaalbier. Karakteristiek bruin dat zijn eigen koers vaart, niet te uitbundig maar toch stevig. Noem het gerust een dubbel met enige pretentie. De basismout is aangevuld met de juiste hoeveelheid caramel- en kleurmouten. In de smaak komen chocolade, gedroogde vijgen en rozijnen bovendrijven en het uiterst zachte mondgevoel resulteert in een bijzonder subtiele afdronk. Het geroosterde karakter is herkenbaar maar bescheiden, neutrale hopsoorten maken de bitterheid niet prominent. Een bijzonder bruin, door zijn zachtheid misschien wat verraderlijk. Bovendien bijzonder gesmaakt door vrouwen, zo leert ons onze bescheiden ervaring (EBC 55, EBU 35).

Eigenschappen

Vol. % alc 8 %
Kleur 55 EBC
Bitterheid 35 EBU
Type/stijl Speciaalbier, Barrel-aged, Blond
Brouwerij Brixius
Stand NR 13

* Onze lijst met bieren wordt zo snel mogelijk aangevuld als we de gegevens door krijgen van de brouwers. Pas op de dag van het festival zelf zal je hier alle bieren op kunnen lezen.

** Ben je brouwer en heb je interesse om op ons festival te staan? Stuur ons dan een berichtje om op ons festival te staan. Dan kunnen we je mee opnemen in de uitnodigingen. Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt waardoor we mogelijk niet alle geïnteresseerde brouwers kunnen uitnodigen.