Valland Brunn

Een fruitige neus aangevuld met een stevige bitterheid in de smaak gemaskeerd door een zoete toets. Caramelachtige afdronk met een vleugje honing en banaan.
Bevat Vikingkruiden.  Dit is een mengeling van kruiden zoals deze in de periode van 750 tot 1100 na Christus werd gebruikt. In de late
middeleeuwen zijn ze deze kruiden gruut beginnen noemen. Daar de brouwers verplicht waren deze kruidenmengeling aan te kopen in de verschillende Gruut-huizen, was dit de eerste accijnsbelasting die ingevoerd werd. In 1715 na Christus kwam daar verandering in
nadat het voormalig Duitsland het reinheidsgebod invoerde (waardoor bier enkel nog mout, gerst, water en hop mocht bevatten), en het gebruik van Gruutkruiden stopte.

Eigenschappen

Vol. % alc 9,2 %
Kleur 35 EBC
Bitterheid 58 EBU
Type/stijl Bruin, Speciaalbier
Brouwerij Brunn
Stand NR 4

* Onze lijst met bieren wordt zo snel mogelijk aangevuld als we de gegevens door krijgen van de brouwers. Pas op de dag van het festival zelf zal je hier alle bieren op kunnen lezen.

** Ben je brouwer en heb je interesse om op ons festival te staan? Stuur ons dan een berichtje om op ons festival te staan. Dan kunnen we je mee opnemen in de uitnodigingen. Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt waardoor we mogelijk niet alle geïnteresseerde brouwers kunnen uitnodigen.