Ledenreis – naar Turnhout

Op zaterdag 6 mei 2023 vatten we onze jaarlijkse ledenreis opnieuw aan. Dit jaar gaan we naar de streek van Turnhout. Wij hebben volgend programma voor jullie voorzien:

8:30 STIPT – Vertrek BUS aan de kerk van Christus Koning (prinsenlaan, Temse)

9:45 Bezoek aan brouwerij het NEST te Oud-Turnhout met rondleiding en uitgebreide proeverij.

11:45 – 12:30 Broodje in de brouwerij

Na de proeverij liggen in de brouwerij belegde broodjes voor ons klaar als middageten. Geef je broodje mee op voor de reservatie. Je hebt keuze uit 5 broodjes:

Veggie Kaas (kaas, sla, tomaat, selder, wortel, tuinkers, tartaar)
Ham & Kaas smos (Ham, Kaas, standaard smos groentjes)
Veggie (sla, tomaat, selder, wortel, tuinkers, tartaar)
Hesp smos (Hesp, standaard smos groentjes)
Fitness (kalkoen, tomaat, augurk, sla, cresson, dressing)

(Andere broodjes wegens allergieën, … zijn mogelijk, neem contact op met ons voor de mogelijkheden)
Voor de grote eters … vermeld GROOT voor een groter broodje (+1 EURO bij de reserveringsprijs) 

12:45 Bezoek MEDUCEUM met gids

Verscholen achter de muren van het Sint-Victorinstituut in Turnhout toont het Meduceum (Medisch Educatief Museum) de rijke geschiedenis van de zorg voor de zieken. De collectie medisch en verpleegkundig materiaal van gasthuiszuster Alena alsook de hele levensloop en de realisaties van dokter Paul Janssen, Turnhouts ereburger en grootste Belg ooit na Pater Damiaan, ontvouwen zich hier. Ontdek het belang van deze wereldburger en zijn team in de ontwikkeling op farmaceutisch gebied in dit museum.

14:15 Vrijaf in Turnhout tot het avondmaal – Bezoek in Turnhout het kaartmuseum, ga er winkelen of bezoek één van de vele gezellige (bier)-cafés die de stad te bieden heeft. Wij voorzien een kaartje en de nodige info over bezienswaardigheden.

16:45 Om 16:45 vertrekt de bus terug naar ons avondprogramma

17:15 Aankomst bij de voormalige brouwerij PIRLOT. In april 2023 is (als alles goed gaat) de brouwinstallatie van PIRLOT verhuisd naar het Nest waar we in de voormiddag waren. Enkel de whiskeykelder en de gebouwen van deze voormalige brouwerij zijn er nog. Binnenkort komt hier een kleinere proefbrouwinstallatie staan. Wij mogen exclusief de whiskeykelder bezoeken en een proevertje van 1cl van de whiskey van Pirlot (Kempisch vuur) proeven. 

17:45 Aansluitend is er voor ons een rijkelijk buffet voorzien in de voormalige brouwzaal van brouwerij Pirlot. Bistro De proeverij (zelfde locatie) voorziet ons avondmaal. Wat staat er op de menu? 

  • Voorgerecht: Soep tomaat of asperge met brood en boter 
  • Hoofdgerecht : Stoofvlees, vide of coq au biere met Frietjes/kroketjes en een assortiment salades en rauwkost, mayonaise en ketchup 
  • Dessert van de dag

Drank is op eigen kosten. De proeverij voorziet een mooie selectie aan bieren van Het Nest, Pirlot (Kempisch Vuur) en … Verschillende bieren zijn ook van het vat. Vergeet zeker niet achter de kelderrestjes te vragen!

20:30 … of iets later als de buschauffeur dat ziet zitten … terug in Temse

Prijs voor leden: 69 euro per persoon / Prijs voor niet-leden: 74 euro per persoon. (+1 euro voor een groot broodje) Inschrijven kan via overschrijving op BE17 0682 2789 1221 en dit uiterlijk op vrijdag 28 april 2023. Met vermelding van (GROOT) Veggie Kaas, Ham Kaas smos, Veggie, Hesp smos, Fitness voor het middagmaal.

The event is finished.

Datum

mei 06 2023
Expired!

Tijd

08:30 - 21:00

Locatie

Kerk Christus Koning (vetrek bus)